Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

?? A vypadá tak nevině. Co vlastně je zač, ten Sobotka?

 ...prý se musí šetřit, že chybí peníze, přitom všude zlodějna, kam se podíváte. A rozhazovačný spořílek Sobotka by už zase chtěl zvyšovat daně!

 :-((  Vraťme se o pár let nazpátek, a co postupně zjišťujeme?.....

"Stát na dani odpustil miliardy." Za pět let ministři financí prominuli daně za 6,2 miliardy Šéf ČSSD Sobotka odpustil za poslední půlrok 117 milionů.... 

podle zveřejněných údajů za posledních šest měsíců ve funkci prominul deseti firmám 96,9 milionu korun na příslušenství daně z příjmu a dalších bezmála dvacet milionů za příslušenství k DPH.....a v roce 2006 pár dní před odchodem z úřadu podepsal 26milionový odpustek pro hoteliéra Vladimíra Dvořáka, který uspořádal svatbu tehdejšímu premiérovi Jiřímu Paroubkovi.

   http://hn.ihned.cz/c1-52987970-stat-na-dani-odpustil-miliardy-taji-komu !!! Sobotka dával odpustky....starý dotační odpustek měl podle zjištění Hospodářských novin cenu 80 milionů korun: finanční úřad nařídil Šustrově jednotě Orel Telnice, aby vrátila 40 milionů, které dostala na stavbu komerčního sportovního areálu v Domaníně a přístavbu orlovny v Telnici. Na dalších 40 milionů vypočítali berní úředníci penále.    http://zpravy.kurzy.cz/285374-hn-sobotka-odpustil-miliony-sustrovu-orlu/

0 0
možnosti

Jak se říká : " Všichni jsme si rovni - zvláště někteří." Když jsem podnikal, tak mi finanční úřad neodpustil ani korunu z tehdejší daně z obratu. To kamarádíčkování je otřesné a těžko se to dá zdůvodnit podle nějakých předpisů. Ovšem existuje asi řada výjimek, které platí jen pro někoho. Český Absurdistan.8-o Díky za 8-oobsáhlý příspěvek do diskuze. Pan Paroubek také odpouštel a vědělo se o tom, ale to je přece také daňový únik. Neuvěřitelné pro občany ze zemí, kde platí - Padni komu padni. Jen bývalý ministr financí za ČSSD si odseděl pár let za tunelování. Ale majetek mu nikdo asi nekonfiskoval. Ani asi nevracel peníze, které si nakradl.;-( Škoda-

0 0
možnosti
KS

Stačilo by zaměstnat v parlamentu pár lidí, kteří by se o náklady starali. Potřebuje jet politik z Prahy do Ústí? Tady máš peníze, co jsi za cestu utratil. Je politik z Hodonína a potřebuje zaplatit byt? Ukaž, kolik tě stál a tady máš peníze. Koupil si politik oblek? Dej účtenku a tady máš peníze. A najednou se zjistí, že i po zaplacení těchto lidí se čtvrtina ušetří.

0 0
možnosti
Foto

J59i86ř23í 24R66e93m72e14š

17. 11. 2013 15:44

Dejme poslancům 200 000,-Kč měsíčně a nic jiného. A nemusíme řešit blbosti o proplácení telefonu...

2 0
možnosti
JN

J24a62n 68N31o73v90á84k

17. 11. 2013 10:37

Jedině normální a přirozené je proplácet reálné náklady na základě dodaných podkladů. Dávat těmto vykutáleným zaměstnancům peníze jen tak - např. x tisíc měsíčně na dopravu, když daný soudruh bydlí v Praze apod. JE zlodějna. Nemluvě o několika tisících měsíčně za telefony. NEOMEZENÝ tarif přitom stojí cca 700 Kč měsíčně - takže za co jsou ty další peníze ?

3 0
možnosti

Děkuji za zasvěcenou připomínku. Právě dnes v neděli 17.listopadu, kdy neoslavujeme systematické rozkrádání státu se zmínil v odpolední debatě u Václava Moravce, že HDP by bylo v České Republice větší, kdyby se tolik nekradlo. I když platy a náhrady poslanců jsou kapkou v moři vyhozených peněz. Ale  soucítící lidé dělají sbírky potravin pro chudé a na úrovni poslanců se vesele krade. Ještě ani nenastoupili do funkce nového parlamentu a už berou plat za listopad 2013. Neuvěřitelné. Stejně tak Rath bral plat poslance, i když byl na byt a stravu ve státním vězení. Kocourkov v Absurdistanu zvaném Česká Republika.8-o

1 0
možnosti
TV

imho je hodne naivni verit tomu, kdyz se politik pri provaleni nakupu, na ktery by z oficialniho platu nemohl nikdy usetrit, horko tezko dopocita, ze s nahradami by mu to vyslo (ovsem zil tu dobu nejspis z vesmirne energie).

1 0
možnosti

Protože to byl ministr financí, tak to spočítá a zdůvodní, Jeho manželka přeci byla na mateřské, ne ?  To musel být příjem 8-o R^

1 0
možnosti
DC

No jedna věc je, že je to krádež. Jen už ale nevím, kdo by dělal poslance za cca 48 tisíc čistého. Místo na 4roky, stěhování, přerušení stávajícího zaměstnání atd. To Vám žádný schopný člověk dělat nebude.

2 2
možnosti

Vážený pane Chromčáku, jako dlouholetý učitel na střední škole jsem těsně před důchodem měl plat čistých 20 tisíc i s přesčasy. Přestože mne lákali, abych kandidoval jako nestraník za Křesťansko demokratickou stranu na funkci tajemníka okresního ůřadu s vyšším platem, tak jsem odmítl, protože jsem chtěl být učitelem i nadále a ne úředníkem ve státní správě. KDS pak byla naneštěstí připojena díky kariéristovi Pilipovi k ODS, kterou později PIlip s Rumlem opustili do US-DEU. Mnoho lidí v této republice by bralo 48 tisíc čistého i jako přestupní stanici k dalším vyšším funkcím a dozorčím radám. Bohužel. Pár takových vyžírků bez etiky osobně znám.Drze tvrdí i to co dobře neznají. A podřízení se jim to bojí říci. 8-o;-(

2 1
možnosti
MB

No, keď najprv môžu byť dvaja súdom uznaní klamári v tejto republike prezidentami (jeden, ktorý si nepamätal na podivné financovanie svojej strany a druhý, ktorý bol jednoznačne pristihnutí pri klamaní za aféry Bamberg, Štiřín), tak neviem, prečo by nejaký zlodej nemohol byť zostavovateľom vlády.

2 0
možnosti

Správný postřeh Mariáne, ale ne každý chce mít takového premianta jako premiéra České republiky.Na Slovensku jste si také užili některé zajímavé premiéry 8-oR^[>-]

0 0
možnosti
PK

A máme u nás nějakého čistého politika, který by mohl dělat ovšem nejen premiéra ale i ministra a dále poslance? Ano, máte možná pravdu v tom, že vládu bude sestavovat vždy nějaký možná zloděj (z morálního hlediska).

2 0
možnosti
ZK

Tak trochu Rádio Jerevan. V Česku jsou náhrady paušální, v Británii nikoliv. V Británi šlo tedy o sofistikovaný účetní podvod. To za prvé. Za druhé soud v době rozvodu poslance Svodody konstatoval, že náhrady ústavních činitelů v ČR jsou integrální součástí platu. Tento fakt akceptoval také Miroslav Kalousek při návrhu na jejich zdanění.

1 1
možnosti

V Česku to není sofistikovaný účetní podvod, ale zcela přízemní podvod s uvedením formálně trvalého bydliště více než 150 km od sídla parlamentu. Pak i pobírání paušálu je neoprávněné. Okresní soudy často rozhodují špatně a vyšší instance jejich rozsudky mění. Mají jiný právní názor. Stejně tak mají jiný názor na věc občané, když veřejné peníze jsou rozkrádány přesně podle  zákonů vytvářených poslanci a schválených senátory. Na pouhých 10 miliónů občanů máme poslanců i senátorů až moc. Větší města ve světě mají více obyvatel a nemají na to parlament.;-)

3 0
možnosti
JR

J28a86n 80R81i76c28h42t29e32r

13. 11. 2013 10:24

A co to zkusit vzít z druhé strany - vy si skutečně myslíte, že ostatní poslanci tyto náhrady používají do koruny k tomu, k čemu jsou určeny? Opak je pravdou, hypotéky a podobné věci si z nich platí všichni, jediný Sobotka to přiznal.

Takže co takhle v rámci objektivity a vyváženosti napsat blog "Sobotka jediný přiznal barvu, ostatní lžou"? Nebo je vám objektivita a vyváženost cizí?;-)

4 0
možnosti

Objektivní realitou je, že zneužívání náhrad je součástí "hodnot" vyjádřených v korunách, kterámi stát odměňuje "hodnotnou" práci zákonodárců při vytváření nekvalitních zákonů. Pan Sobotka přiznal zneužívání jen pod tlakem novinářů. Pro mne není důvěryhodnou osobou pro sestavování vlády. Jak již několikrát psali novináři. Čistý přijem poslance je vyšší než hrubý příjem. U běžného občana je to výrazně naopak. Předsedou vlády by měl být člověk s čistým štítem.Jak píšou politologové, z české politiky se vytratil étos.8-o

1 1
možnosti