Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevymýšletžádné speciality,které umožnily to,že jsme tam, kde jsme.Poučitse u zemí jako je třeba Švýcarsko,kde má občan stále svojeurčitá práva a může kdykoli ovlivnit politiku státu.

Zpětnázměna zákonů o privatizaci.

Zákonnemůže měnit to co bylo ukradeno na legální nabytí.

Zpětnédokazování nabytí majetků,platné od roku 1989.Zneplatněnívšech převodů i prodejů majetků na rodinné příslušníky čijiné osoby.Zpětné ohodnocení privatizovaných podniků aorganizací,a zjištění skutečně zaplacených cen.Zjištěnínezaplacených dluhů u bank a trestní postih.Zrušení akcií nadoručitele.Zestátnění bez náhrady majetku u kterého nebylodokázáno právně nezávadné nabytí.Prošetření osobpodílejících se na vedení tohoto státu a státních podniků odpřevratu 1989 a jejich potrestání,pokud se dopustilyzpronevěřování financí či různých finančních machinacíchpoškozujících stát.Podniky,které podnikají v tomto státěbudou platit daně zde a nikde jinde.

Podstatnězpřísnit podmínky věznění.Tak aby tresty odnětí svobody bylyopravdu tresty,ne lázně.Zavedení vězení pro dlužníky.:-)[>-]

2 0
možnosti

Většina nejdůležitějších zákonů v téhle zemi je sepsána a odsouhlasena za účelem podpory zlodějů a zlodějen.Kradou kmotři,politici,prostě všichni kdo se ke korytu dostanou.A ti samí si zákony připravují pro sebe.Nemyslíte si že pujdou proti sobě a svým kámošům,že ne?Popravdě nevidím moc řešení.Snad odstavit současné větší strany od moci a volit následující,menší strany?Nejsem si jist jestli se také nepřízpůsobí.

Násilný převrat?Na to nejsou lidi.Takže neodvratný krach!!:-)[>-]

3 0
možnosti

R84a15d57i81m 45F34r51a97n94c

23. 5. 2013 10:16

R^Mezi námi shoda, ale žijeme mezi kocourkovskými, takže napřed začít pomalu s důkladným vyklízením a vymetáním, než vezmeme do ruky pádnější a destruktivnější nářadí.;-D

2 0
možnosti

Česko po plyšáku je jako Klondike - udělat zábory a vytěžit co se dá.

4 2
možnosti

R89a22d38i42m 38F67r57a49n30c

23. 5. 2013 10:09

Rudý kapitalismus;-€!!...Soudruzi si svoji textilní revoluci předem důkladně naplánovali a z lidí udělali hloupě špulky.

1 0
možnosti

... ještě jeden neuvěřitelný výrok - a z úst ženy - ministryně Müllerové : "... jistě matky samoživitelky na mateřské dovolené mají ještě jiné příjmy a na sociálních příspěvcích nejsou závislé ...". To prohlásila poté, co některé matky nedostaly několik měsíců své dávky .... Tak nevím, k čemu máme premiéra, kterého máme ....

3 2
možnosti

Několik měsíců ? Co to tady plácáte, dostaly je v témže měsíci, ale nikoliv třeba desátého, jak byly zvyklé, ale až na konci měsíce, což je v souladu se zákonem. Na pojem "samoživitelka" začínám být alergická, ty děti mají snad otce, a pokud si je "zodpovědné" matky pořídily s "otcem neznámým" a teď akorát natahují ruku ke státu, pak ať se nenazývají samoživitelkami, ale státoživitelkami. Těm několika vyjímkám, vdovám apod., se omlouvám.

8 0
možnosti

"závazek nepřiměřený k zisku závazkem získaným"

Tak by se dal popsat i solární byznis pro spotřebitele nuceného vykupovat / platit nesmysl.

;-)

2 0
možnosti

Však také mnoho poslanců vlastní solární pole a schválili si to sami sobě. Drobný střet zájmů. Přes anonymní akcie se majitelé solárních elektráren těžko zjišťují - ale některé konkrétní osoby jsou známé. U Jadranu má 3 vily podnikatel s pekárnami, ale v opilosti se chlubil Chorvatům, že měsíčně dostává desítky miliónů za solární elektřinu. Často tam hostil na rekreaci poslance i pracovníky ministerstva financí ČR.Rv

1 0
možnosti

P58e48t64r 68N25ě11m36e14c

16. 5. 2013 20:33

Lichva, hazard ... oboje lide delaji DOBROVOLNE. Zakaz pro mladez, pro dospele ne.

4 5
možnosti

T.Baťa,byl moudrý muž,ekonomiku dělají lidé...Navrhujetete super kontrolní uřad,/asi

jako řešní proti krizi/který by kontroloval všechny politiky,moje otázka je kdo by 

kontroloval ty kontrolory,a jak?/v těch vyspělých zemích ,to funguje i bez toho,

aniž by politiky kontroloval něj.super kontrolní ůřad...

Jinak souhlasím,že je to zdivočelé-z období nesvobody,jsme přešli na období

přílišné liberalizace/ne vše trh vyřeší-ku prospěchu/,hrací automaty,ůroky atd. Ekonomika předehnala právo,ted to musíme dohánět,ale něj.24 let po  převratu,je asi strašně málo na to abychom se z vyspělým světem srovnali,vlastně budem trochu furt pozadu...A morálka ta se tvoří v rodině,tam je to alfa a omega;-)

2 0
možnosti

R98a21d16i63m 46F85r80a41n74c

16. 5. 2013 16:58

Protože autor nahodil také řeč o hazardu, jeho vlivu a škodlivosti, nechtěl bych ho zklamat a dodám v odkazech několik zajímavých údajů i s neméně zajímavými čísly.  Zajisté si je v klidu, pro hlubší zamyšlení, pročte i neůnavný oponent, pan František.:-)

http://www.motejlek.com/nejuspesnejsi-projekt-miroslava-kalouska-par-poznamek-k-nemu

..a zde další fakta proti hazarduRv

http://www.obcaneprotihazardu.cz/fakta.htm

3 2
možnosti

Já snad někde tvrdil, že hazard není škodlivý? Já jen tvrdím, že čím víc bude stát vodit lidi za ručičku jako nesvéprávné, tím víc z nich ty nesvéprávné etatisty bude dělat. A naopak, čím víc po lidech bude požadována osobní odpovědnost se všemi důsledky za jejich vlastní životy, tím budou nejen zodpovědnější, ale i svobodnější. Jenže takoví lidé se samozřejmě mnohem hůř ovládají ...

2 3
možnosti

J31a33n 42H28l35e83d53í79k

16. 5. 2013 16:43

žádná funkce neudělá z podrazníka a šmelináře svatého

slušňák do politiky nikdy nevstoupí a tím je problém vyřešen

4 0
možnosti
Foto

Takto to vždy dopadá, když si stát přivlastní příliš mnoho pravomocí a pak jejich agendu není schopen zvládat. Ani nekonečné množství státních úřadů není schopno nahradit rozhodování jednotlivců v jednom čase a v jedné situaci.

Stát vždy nastoluje univerzální schemata řešení pro konkrétní situace, které jsou z podstaty variabilní. Proto to nemůže fungovat.

Vidíme to dnes v právním systému: kvanta jednotlivých zákonů pro různé skupiny obyvatel a různé situace. Zákon se pokouší popsat naprosto vše v lidském životě a východiska z toho.

Zákon má popisovat pouze tak jednoduchá a universální pravidla, jako NEZABIJEŠ, NEPOKRADEŠ ap.

6 0
možnosti

R88a51d86i89m 67F23r65a90n94c

16. 5. 2013 16:43

Na to máme Desatero, vy byste chtěl zjednodušovat příliš. Jisté je, že bez zákonů a různých nařízení to úplně jednoduše nepůjde, všichni panovníci a vládci z minulosti je vydávali a vyžadovali plnění.

Neštěstím je, že naši zákonodárci, včetně parlamentu, produkují dlouhodobě a poměrně často trapné nedodělky, nezřídka i zmetky, při jejichž aplikacích v praxi pak dochází k neuvěřitelným potížím a těžko řešitelným problémům, o způsobeným škodách (např.solární FVE) se momentálně ani nechci podrobněji vyjadřovat. 

Původce toho šlendriánu i samotné zmetky většinou  známe nebo je lze při troše snahy dohledat, ale oni přímou odpovědnost nebo trest přijmout nehodlají. Alibisté, bezcharakterní lháři a sprostí vyžírkové.

4 1
možnosti