Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

edith

13. 8. 2012 17:50
Vzpírání a jiné

Já tedy vzpíraní, kulturistiku atd. nemusím, ale zrušit je pro ženy jen z důvodu, že baby u toho nevypadají nic moc...no nevím. Naopak některé dámské varianty dříve "mužských" sportů opravdu miluju - třeba ženský fotbal je super, zápas Canada-USA v semifinále OH bylo něco. Hlavně ať děvčata dělají sport, co je baví boxem počínaje a vzpíráním konče, je to jejich rozhodnutí, které nikomu neubližuje, maximálně uráží estetické cítění některých blogerů :-).

3 0
možnosti

mirek-storch

15. 8. 2012 19:38
Nikdo nemluví o zrušení sportů pro ženy, ale o vyřazení z OH

Když si přečtete celou řadu dalších blogů o olympijských hrách v Londýně, tak zjistíte, jak často se tam mluví o nevhodnosti vzpírání, boxu a zápasu pro ženy. Vůbec nejde jen o estetické cítění ale o zdravotní nevhodnost pro ženy.;-)R^

2 0
možnosti
K

kajagogo

12. 8. 2012 22:37
Mně chybí ve sportu ...

... jedna kategorie. Dřevochlapice. ;-DR^

1 0
možnosti
DK

Šahrazád

13. 8. 2012 13:24
Asi jednou budou na OH děvčata řezat polena a sekat sekyrou

Ale to musí prosadit firmy prodávající motorové pily jako STIHL, které sponzorují mistrovství světa dřevochlapů - dřevorubců 8-o

1 0
možnosti
HP

Lexamila Prozacová

12. 8. 2012 22:11
Podivne to nevidim

Rovnost nikdy nebude, vyjimky budou vzdy, ale nevidim zadnou positivni diskriminaci. Mozna jen delate z komara velblouda.

1 0
možnosti

mirek-storch

13. 8. 2012 1:15
Pochopitelně první věta blogu byla cílená provokace 8-)

Nic to nemění na tom, že řada sportů převzatých od mužů je pro ženy anatomicky i fyziologicky nevhodná - např. vzpírání atp.:-)

1 0
možnosti
DM

Aretta

12. 8. 2012 21:11
...

:-)

0 0
možnosti

mirek-storch

12. 8. 2012 21:44
Díky za vyjádření genderového postoje 8-)

R^

0 0
možnosti
EF

mirek-storch

12. 8. 2012 21:25
Když kliknete na poslední snímek uvidíte něco podobného 8-)

S akvabelami je to jako s herci na divadle, jsou silně nalíčené, protože jinak by ve světle reflektorů nebyly jejich obličeje skoro vidět. Teleobjektivy kamer pak přiblíží ty hrůzné obličeje jako z hororu 8-o Diváci v hale je tak nevidí. Navíc ty české akvabely na vašem linku nejsou žádné krasavice. Proto asi mají hlavy většinou pod vodou ?

2 0
možnosti
SHNS

sir Humprey na skok

12. 8. 2012 18:48
ale di ty, brepto

5 0
možnosti

mirek-storch

12. 8. 2012 20:15
Viktore ty jdi do Brna 8-)

0 0
možnosti
O

Osszever

12. 8. 2012 18:18
?

No a pointa článku je jaká? Já osobně si myslím, že každý by měl dělat především to, co uzná sám za vhodné. To, že vám to připadá neestetické, je docela vedlejší.

5 0
možnosti

mirek-storch

12. 8. 2012 21:39
Kdo nechápe pointu, tak je buď nechápavý nebo nechce chápat

úmyslně :-/ Ale to nevadí. Je to váš názor. Když si každý bude dělat především to, co uzná sám za vhodné, tak to bude mela. Třeba se budete chtít vyzvracet (nebo něco jiného) na ulici, tak vám bude srdečně jedno, že ostatním to bude připadat neestetické - či nechutné. To je vaše věc. Bohužel mezinárodní olympijský výbor máý zvláštní genderovou politiku, která zavání pozitivní diskriminací žen 8-o

0 0
možnosti
SK

slava kunst

12. 8. 2012 15:40
Možná se brzy objeví nějaký moderní gymnasta

nejasného pohlaví a v době politické korektnosti bude na Olympiádě hned.

0 0
možnosti
TS

Blábolivý Brod

12. 8. 2012 10:11
Nic novýho.

Neříkejte, že jste nefandil Helence Fibingerové ;-)

1 0
možnosti

mirek-storch

12. 8. 2012 11:19
Asi nemáte přehled - ženský box je v Londýně na OH poprvé

ten je tam nový. Heleně Fibingerové jsem pochopitelně fandil, když získávala medaile pro tehdejší Československo, ale jako žena s hlubokým hlasem a holicím strojkem se mi nelíbila. Viděl jsem její hysterický záchvat, když v Helsinkách na I. mistrovství světa v atletice získala zlatou medaili a odnesla vyděšeného rozhodčího v náručí za strašného řevu. Kdysi jsem dělal rozbor techniky jejího vrhu koulí na počítači a zjistili jsme, že dělá chybu při sunu ve vrhačském kruhu. Nebyla schopná tu chybu odstranit. Ale odsypali jí tehdy trochu více "vitamínů" a i s podstatnou technickou chybou vrhla světový rekord v hale 8-o U východoněmeckých a ruských vrhaček to bylo podobné.

2 0
možnosti
KS

KristinaDoubravova

12. 8. 2012 9:29
Ale kušte,

kdyby šlo o to ušetřit náš útlocitný zrak pohledu na funící těžkotonážní matrony s vyvalenými bulvami v nelichotivých pozicích, zřejmě bychom za pár let a několik olympiád zřejmě očesali z výše popsaných důvodů i disciplíny\ mužské a ponechali jen šachy a šerm, kde není vidět ze sportovce vůbec nic. Copak je normální koukat v éře metrosexuálů na upocené umolousané chlapy. Viděli jste někdy ksichty skokanů do vody, překážkářů nebo vzpěračů? A to nemluvím o cyklistech v těch upnutých dresech, kde chlapsky nepůsobí snad vůbec nic. Jenže ono nejde o estetično, ale o výkony, vteřiny, setiny vteřin. o medaile. A když vidím sportovce jak pro  fotografy pózují se zlatou mezi zuby, je naprosto jasné, že tahle chvíle vykoupí všechno. I zranění. Přejmě jim to. Kdyby se ženy držely jen svých aqabel, gymnastiky a hleděly na to, jak si neublížit v slušivém trikotu na sportovišti, zřejmě by mě nebolela tak strašně hlava, jak jsme slavili doma před půlnocí po báječném hodu Báry Špotákové.

3 0
možnosti

mirek-storch

12. 8. 2012 11:52
Kolegyně blogerko viděla jste snímek pomočené vzpěračky ?

Na OH v Londýně  se ekvádorská vzpěračka Maria Guerrero (30) pokoušela zvednout 127 kg a povolil jí jeden ze svěračů. Domníváte se, že takový sport je vhodný pro ženy, aby byl provozovaný na olympijských hrách ? Někde doma na mistrovství Ekvádoru ať si vzpírá co chce, ale takhle veřejně je to dost smutné.  Máte pravdu, že jde o výkony, setiny vteřin a medaile - ale o to je sport krásnější, když působí příjemně a esteticky.  Všichni lidé nemohou být krásní, ale způsob provedení pohybu může být nádherný a obdivuhodný - ať je to tenis, skoky do vody, běh Bolta nebo elegantních sprinterek. Pochopitelně detaily tváří při maximálním úsilí nebývají příliš pěkné. To vidí jen teleobjektivy kamer, ale ne diváci v hledišti. Bohužel každý rok se několik sportovců zabije při závodech automobilů, motocyklů, při boxu, horolezectví atp. Bára špotáková házela oštěpem stejně jako ženy v antickém Řecku, ale na jiných hrách než jsou olympijské  Díky za váš názor paní Kristino, i když tam podsouváte 8-)

4 0
možnosti