Česká pošta mne štve.

Od letošního 1.května  Česká pošta opět zdražila po třech letech o 23% známky na dopisy, pohlednice na 16 Kč , doporučené dopisy z 34 Kč na 38 Kč (o 11,7%). Úroveň služeb se ale podstatně zhoršuje. Mám dost nepříjemných zkušeností.

Dlouhé čekání na poštách.

Pošty mají sice hodně okének u přepážek, ale většina je uzavřených. Lidé stojí ve frontách a čekají až zaměstnanci vyřídí např. zdlouhavé bankovní operace nebo uzavírají pojistné smlouvy. Nedávno zaměstnanci České pošty demonstrovali na ulicích nespokojenost s prací managementu a vyvolávali mimo jiné heslo : " Pošta není banka ! "  Když si zákazníci na poště stěžovali, že jsou odpoledne otevřená jen dvě okénka ze sedmi, tak netaktní úřednice prohlásila :" Máte chodit dopoledne, to je tady volno." Nějak nepochopila, že lidé chodí dopoledne do práce. Asi by se divila, kdyby měla mít jen odpolední směnu od 14.00 do 22.00 na poště. Zřejmě by se jí to nelíbilo.

Nekvalitní práce

Několik zásilek nám bylo doručeno velmi poškozených a pošta s námi jen sepsala protokol, ale neposkytla náhradu s odůvodněním, že odesilatel zboží nekvalitně zabalil. Takže pošta nenese odpovědnost za poškození. Podobné téma řešil nedávno televizní pořad "Černé ovce", kde pošta při přepravě rozbila skleněný lustr. Stejně tak námi odeslaná zásilka deklarovaná jako křehká a pojištěná na 3000,- Kč nebyla doručena a byla poškozena při přepravě. Adresát naši zásilku nedostal ani do týdne. Když jsme pomocí sledování cesty zásilky na internetu zjistili, že leží poškozená na doručovací poště, tak jsme se zeptali, proč pošta nikomu nic neoznámila.  Vedení místní pošty se poněkud zastydělo a omluvilo, ale zase nechtělo uhradit vzniklou škodu. Opět ohraná písnička, že zásilka nebyla dobře zabalená. Namítl jsem, že balík tedy neměli převzít do přepravy. Sepsali jsme protokol a za měsíc jsme dostali  odpověď z krajského právního oddělení České pošty ve formátu A4. Obsáhlé zdůvodnění, proč pošta nebude platit náhradu za zásilku pojištěnou na 3000,- Kč. Odvolali jsme se a po dalším měsíci jsme dostali jen náhradu za poštovné a nízkou odhadní cenu zaslaného zboží. Pro nás velká ztráta času a nedoručená zničená zásilka. Museli jsme ji opravit a poslat znovu.

Smíšené zboží místo pošty

Jak nedávno prohlásil ministr vnitra pod něhož spadá i Česká pošta : " Pošta by neměla vypadat jako smíšené zboží ." V tom má jistě pravdu, protože vedle obálek, krabic na zásilky se zde prodávají i barevné pastelky, omalovánky, knížky pro děti i dospělé. Vedle toho minimax na hašení automobilů atp. Samozřejmostí je prodej mnoha druhů losů, kalendářů, časopisů a služby pro firmu Sazka.

  Dochází nám trpělivost

Doručovatel nám vhodil do schránky oznámení o uložení zásilky na poště, i když jsme byli doma a nezazvonil. Došel jsem na poštu, která je dost daleko a prokázal se občanským průkazem. Úřednice mi zásilku nechtěla vydat, protože byla určena pro moji manželku, kterou mám zapsanou v občanském průkazu. Tak jsem musel dojít zpět a autem odvézt manželku zpět na poštu, protože po operaci chodí o berlích. Úřednice se tvářila důležitě a po důkladném zkontrolování občanského průkazu jí vydala zásilku od odesilatele, kterého jsme neznali. Když jsme došli do auta, tak jsme zjistili, že nám byla vydána  zásilka pro paní, která měla sice stejné příjmení, ale jiné jméno i adresu pro doručení. Tak jsem se na poštu vrátil a poděkoval jsem jim za naši zbytečnou cestu na poštu i za jejich nedbalou práci. Bohužel se nám podobný případ nestal naposledy. Naštěstí můžeme využívat i jiné způsoby doručování zásilek. Jak jste spokojeni se službami České pošty vy ? Zkuste odpovědět v diskuzi. Zdražuje se bohužel poštovné i do zahraničí.

                                                                                                                                                                                                                               

Autor: Miroslav Štorch | neděle 8.5.2016 20:12 | karma článku: 34,10 | přečteno: 2136x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Chceme v Česku domobranu ?

17.11.2016 v 19:40 | Karma: 19,51

Miroslav Štorch

Můj první kilometr v roce 1967

30.8.2016 v 15:46 | Karma: 21,02

Miroslav Štorch

Televizní perličky na OH v Riu

22.8.2016 v 21:46 | Karma: 25,27