Tipněte si vítěze ve Wimbledonu

Ve všech českých médiích se píše a hovoří o české finalistce letošního Wimbledonu. Jen se neví, zda do finále v sobotu 5.července postoupí wimbledonská vítězka z roku 2011 Petra Kvitová, nebo o čtyři roky starší Lucie Šafářová. Semifinále se hraje již zítra ve čtvrtek 3.července. V rozhovoru uvedla Lucie Šafářová, že se cítí výborně a chtěla by konečně vyhrát i celý Wimbledon. Dnes svedou boj o semifinále rumunská finalistka letošní Paříže Simona Halep a německá finalistka loňského Wimbledonu 2013 Sabine Lisicky. Druhá německá hráčka Angelika Kerber vyřadila vítězku letošní Paříže Šarapovou a utká se s kanadskou Eugenií Bouchard. Teoreticky by mohlo být druhé semifinále ryze německé, ale Rumunka Halep i Kanaďanka Bouchard budou proti. Nechme se překvapit, která soupeřka v sobotu 5.července vyzve českou hráčku k boji o tradiční wimbledonský talíř.

Levoruký forhend Kvitové - silná zbraňFOTO : TV Stream

Jeden z favoritů Rafael Nadal vypadl

Australský 19-ti letý mladík Nick Kyrgios bez respektu vyřadil jednoho z favoritů především díky dělovému podání. Startoval podobně jako náš Jiří Veselý na divokou kartu, protože byl až na 144.místě světového žebříčku mužů. Podobně jako před lety vyřadil Nadala náš Lukáš Rosol.

O semifinále se utkají mezi sebou dva hráči ze Švýcarska Federer a Wawrinka. Dva dělostřelci Miloš Raonič z Kanady a Nick Kyrgiosz Austrálie budou bojovat o další místo mezi nejlepšími čtyřmi. Raonič má slovanské jméno a narodil se roku 1990 v Černé hoře (tehdy ještě Jugoslávie.)

Srbsko-chorvatská tenisová válka nastane při čtvrtfinálovém utkání  srbského Novaka Djokoviče s Chorvatem Marinem Čiličem, který vystřilel podáními našeho Tomáše Berdycha.

Loňský wimbledonský vítězAndy Murray se utká s Bulharem Grigorem Dimitrovem. Murray bude mít velkou motivaci obhájit vítězství, i když už bez českého kouče Ivana Lendla.

Otázky pro tipování  (odpovídat můžete v diskuzi u článku jen do času zahájení utkání ve čtvrtek 3.7  - Kvitová -Šafářová 

1. Která žena vyhraje letošní soutěž žen ve Wimbledonu?        ( 3 b.)
2. Kdo bude hrát ve finále proti české hráčce?                         ( 3 b.)
3. Jakým poměrem setů vyhraje vítězka - přesný tip.                ( 2 b.) 
4. Který muž vyhraje letos ve Wimbledonu?                              ( 4 b.) 
5. Kdo bude ve finále mužů jako druhý?                                   ( 4 b.)

6  Jakým poměrem setů vyhraje vítěz Wimbledonu?                      ( 3 b.)

  ( Kdo natipuje přesně sety má 3b. - kdo o set méně 2b - nebo jen 1b. ) 

Pro vítěze/ku tipování mám jako výhru diplom, který mu zašlu poštou :-) 

Autor: Miroslav Štorch | středa 2.7.2014 13:26 | karma článku: 15,58 | přečteno: 764x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Chceme v Česku domobranu ?

17.11.2016 v 19:40 | Karma: 19,51

Miroslav Štorch

Můj první kilometr v roce 1967

30.8.2016 v 15:46 | Karma: 21,02

Miroslav Štorch

Televizní perličky na OH v Riu

22.8.2016 v 21:46 | Karma: 25,27

Miroslav Štorch

Česká pošta mne štve.

8.5.2016 v 20:12 | Karma: 34,10