Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkně napsaný článek na zajímavé téma.

1 0
možnosti
Foto

Nemám vyjasněný názor na vliv růstu elektromagnetických vln z umělých zdrojů na zdraví člověka. Problematiku ani příliš nesleduji. Lidé se asi v citlivosti na tyto vlny vzájemně liší. Před několika lety jsem četl zajímavý a myslím dost důvěryhodný článek, z kterého plynulo, že některým lidem používání mobilů asi škodí a že to jsou zpravidla ti lidé, kteří si myslí, že jim škodí. Není pak snadné si udělat závěr, škodí jim ty mobily objektivně (a oni to již vědí) nebo jde o sugesci (a protože si to myslí, tak jim škodí)?

Možná jde také o vnitřní nastavení odolnosti člověka na tyto vlny. Tímto hodně spekuluji, můžete se tomu smát, ale pokračuji: tak jako otužilci se mmohou v lednu koupat ve Vltavě a ne každý člověk by to snesl a ve zdraví přežil. Tak možná také někteří snadněji snáší různé elektromagnetické vlny z  umělých zdrojů. Je to možná věc tréninku a mentálního nastavení tomu vzdorovat a nepodléhat.

Intenzita záření a vln klesá rychle se vzdáleností od zdroje, přesněji se čtvercem této vzdálenosti. Můj osobní závěr tedy je, nepoužívat často mobil, nebýt často blízko zapnutého magnetronu a asi též nebydlet a nepracovat přímo pod vysílačem. To by mi snad mohlo stačit. Ale jak jsem již napsal, lidé se v citlivosti na elekromagnetické vlny jistě různí.

Asi jako každý člověk jsem strašně rád v čisté přírodě, daleko od civilizace.Zde je však těžko odlišit proč to tak je: kvůli čisté přírodě, čistému vzduchu, absenci umělého osvětlení v noci, absenci hluku civilizace, velké vzdálenosti od všech vysílačů atd. Asi kvůli všem těmto faktorům.

1 0
možnosti
Foto

oprava: magnetronu -> mikrovlnky

("magnetron" je to nizozemsky :-))

0 0
možnosti

Jaroslave jako docent znáš všechny výzkumné metody, které se používají ve vědecké práci. Napsal jsem v blogu jen to, co sleduji už několik let v literatuře a na videu, na který je link v blogu mi to vše potvrzuje. Jak se říká - člověj věří tomu - co si přeje. Bohužel se domnívám, že od patentu telefonu Alexandrem Grahamem Bellem v roce 1876 lidé podstatně zlenivěli. A místo spojení z telefonní budky nebo místnosti raději volají z mobilu. Jsou naštvaní, když signál jejich operátora nepokrývá území, kde se pohybují. Horolezci v Himálaji používají satelitní telefony, a také mají ten luxus spojení. Ale vždy je něco za něco. 8-o Elektromagnetický smog je na mnoja místech. kde je hodně lidí.!!

0 0
možnosti