Miroslav Štorch

Bajka o lvech a tygrech imigrantech

16. 08. 2015 14:00:00
V Africké lví unii způsobily znepokojení zprávy o příchodu tygrů z džunglí Indie, kde došlo k jejich přemnožení jako u indické lidské populace. Někteří mladí tygři přicházejí po souši do Afriky přes Suez a jiní se plaví přes moře.

Zástupci jednotlivých lvích klanů z celé Afriky se sešli na kongresu v Keni, kde měli zasedání v národním parku Tsavo.

Předseda Africké lví unie věhlasný Mufasa prohlásil : " Vážení přítomní - situace s přibývajícími tygřími imigranty do našich savan a pralesů je velmi vážná. Naše lví zpravodajská služba v severozápadní Indii oznámila, že tygři indičtí též zvaní bengálští se dopravují loděmi při pobřeží Indického oceánu až k nám do Keni. Mladí zdatní jedinci se také přesouvají po souši do zemí, kde dříve žil tygr kaspický - Pákistán, Afghánistán, Írán, Írák, Turecko, .Mnoho z nich ale pokračuje z Íráku přes Jordánsko až na území Egypta a na naše další teritoria v Africe. Zřejmě je láká náš blahobytný život v národních parcích a rezervacích, o kterém se doslechli. Tygři jsou sice naši vzdálení příbuzní z čeledi kočkovitých šelem, ale musíme se obávat, že by se mohli natrvalo usídlit u nás, i když my máme jiný biotop.. Tygr lesní nebo také zvaný džunglový snadno najde vhodné prostředí v deštných pralesích centrální Afriky, ale musíme se obávat, že by mohl postupně osídlit i naše savany. Bohužel dochází i k znásilňování našich lvic mladými imigranty tygry a vznikají křiženci tigoni. Považuji to za narušení nejen námi obývaného území, ale i za narušení čistoty našeho druhu a naší tisícileté kultury. Lidé nás vyhubili v Evropě, kde jsme sídlili v Řecku. Itálii i Španělsku. Naši prapředci žili i na americkém kontinentu a nyní nám zbývá poslední místo, které musíme bránit před přemnoženým cizím druhem. Navrhuji hlasovat o společné obraně našeho teritoria v Africe. Vždyť teritoriální chování je vlastní každému druhu živočichů. Zcestné politické záměry smísit cizí kultury nemají opodstatnění pro neregulované přijímání ilegálních imigrantů. Kdo ze lvů nedovoleně pronikl na cizí území, tak byl buď zahnán nebo zabit. Budeme muset zmobilizovat naše pohraniční hlídky a důsledně vracet cizí tygry zpět. I přesto, že to mají do jejich domoviny daleko. Jak se psalo na starých mapách - HIC SUNT LEONES - "Zde jsou lvi".

Pro obranu afrického teritoria hlasovali všichni žijící zástupci lvích druhů - ze severního i jižního Konga, z východní, západní a jižní Afriky. Připojili se i zástupci lvů indických ze státu Gudžarát. Jen berberští lvi ze severní Afriky nemohli hlasovat. protože již vyhynuli.

Království Anglie má ve svém znaku 3 lvy a Česká republika jen jednoho.

To není fotomontáž, ale skutečný kříženec tygra a lvice zvaný tigon.

Autor: Miroslav Štorch | karma: 19.37 | přečteno: 1103 ×
Poslední články autora