Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zloděj bude sestavovat vládu ? Kleptokracie pokračuje ?

Ve Velké Británii odsoudili soudci za zneužívání poslaneckých náhrad několik poslanců parlamentu.Včetně člena konzervativní strany ze Sněmovny lordů Johna Taylora. Navíc nepoctivě nabyté finanční prostředky museli vrátit do státního rozpočtu. V České republice by bylo poslanců odsouzených za zneužívání náhrad mnohem více. Ale u nás si zákonodárci darovali takové zákony, podle kterých mohou beztrestně čerpat paušálně peníze např. na dopravu nebo bydlení. Nemusí dokládat, zda cestovali na jednání parlamentu nebo ne. Nikdo jim plat nesníží, když na jednání parlamentu nejsou přítomni bez omluvy. Nikdo ze soudců je neodsoudí. Jen morální odsouzení se jim dostává od občanů, jak se projevilo při předčasných volbách. Politologové už mluví o vyčerpané demokracii v České republice. Neúspěch ČSSD ve volbách lze také vysvětlit nedůvěryhodnými osobami v jejím vrcholném vedení. Majitel firmy Student Agency odmítl vozit české poslance zdarma jako to bylo zvykem u státních drah ČSD a aerolinií ČSA. Jeho firma není státní, tak proč by měla doplácet na poslance, kteří navíc dostávají mnohatisícové částky na dopravu, kterou stejně neplatí. Navíc používají někteří zdarma služební auta. Služební vozy poskytují často svým rodinným příslušníkům, jako např. bývalá předsedkyně poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Jako učitel jsem zažil, že dítě na školu v přírodě přivezl služební vůz ministra zemědělství, ale bez ministra. Pak nemají občanům chybět peníze na důchody, školství, zdravotnictví... Někteří poslanci vedle svého vysokého platu také  pobírají tučné statisícové odměny navíc, když jsou jmenováni např. do dozorčích rad zdravotních  pojišťoven. Těm pak chybí miliony korun na  finanční úhrady výkonů lékařů - např. stomatologům na běžné amalgamové plomby občanů.

Rok 2009 : Sobotka přiznal zneužívání náhrad, ČSSD to odmítá

Jak tehdy napsal zpravodajský portál IDnes   : Ve využívání poslaneckých náhrad ke spoření na byt prý nevidí Sobotka problém. "Pro využití prostředků není stanovené žádné přesné pravidlo. Zákon jsem neporušil," brání se na stránkách MF Dnes. 

Nynější předseda ČSSD  tehdy sliboval, že se bude zabývat příliš vysokými platy politiků a jejich nepřiměřenými náhradami.  Ale od roku 2009 nikdo snížení náhrad a platů poslanců neprosadil. Naopak, poslanci si po dočasném zmrazení platů prosadili jejich navýšení.

Jak říká invalidní důchodkyně z našeho domu :" Naše země je vydrancovaná více než při nájezdech Švédů, peníze se převádějí na tajné účty v daňových rájích a já nyní  platím více za elektřinu solárním baronům. Stále více peněz musím doplácet na léky, které potřebuji. Navíc řada léků není dostupných, protože distribuční firmy je vyvážejí s velkým ziskem do zahraničí.                          ( obrázky www.rencin.cz  )

A tak na konci blogu musím konstatovat, že protřelý právník Mgr. Bohuslav Sobotka není zloděj, ale jako bývalý ministr financí využil "špatně" zpracovaných zákonů k osobnímu obohacení z veřejných prostředků. Od 18-ti let se jako člen ČSSD pohyboval v politice a brzy po právnickém studiu dokončeném v Brně 1995 se stal v roce 1996 poslancem. Nemá tedy osobní zkušenost s běžným životem a zaměstnáním občana. Lze tedy předpokládat, že se toho v odměňování politiků nyní mnoho nezmění, stejně jako se nezměnilo od roku 2009. Jen lidí pod hranicí chudoby u nás stále přibývá.

Autor: Miroslav Štorch | úterý 12.11.2013 14:55 | karma článku: 47,85 | přečteno: 16022x
  • Další články autora

Miroslav Štorch

Chceme v Česku domobranu ?

Zrušení některých hraničních kontrol v Evropě způsobilo opravdu volný pohyb osob a zboží. Za zboží můžeme považovat ale i drogy, zbraně. A bohužel kvete i obchod s lidmi. Touha EU po zisku je větší, než potřeba pocitu bezpečí.

17.11.2016 v 19:40 | Karma: 19,51 | Přečteno: 388x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Porazí dnes Plíšková opět světovou jedničku ?

V semifinále US Open sesadila Karolína Plíšková dlouholetou světovou jedničku Serenu Williams a dnes ve finále ji čeká nová světová jednička Angelique Kerber z Německa. Karolína jí na trůn pomohla a hned dnes ji může porazit.Věřme

10.9.2016 v 20:37 | Karma: 21,34 | Přečteno: 614x | Diskuse| Sport

Miroslav Štorch

Můj první kilometr v roce 1967

Kdysi dávno před půlstoletím si děti nehrály doma na počítačích a tabletech, ale hodně běhaly venku s kamarády. Kluci lezli po stromech, hráli fotbal na každém plácku, kde bylo místo. Nebo s hokejkami proháněli tenisové míčky.

30.8.2016 v 15:46 | Karma: 21,02 | Přečteno: 495x | Diskuse| Letní běh

Miroslav Štorch

Televizní perličky na OH v Riu

Těšili jsme se doma na kvalitní přenosy z OH 2016 v HD rozlišení na dvou vysílacích kanálech a osmi streamech na webu České televize. Bohužel v některých případech šlo o rozhlasové zprávy ze soutěží, které nebyly přímo přenášeny.

22.8.2016 v 21:46 | Karma: 25,27 | Přečteno: 3562x | Diskuse| Společnost

Miroslav Štorch

Česká pošta mne štve.

Od letošního 1.května Česká pošta opět zdražila po třech letech o 23% známky na dopisy, pohlednice na 16 Kč , doporučené dopisy z 34 Kč na 38 Kč (o 11,7%). Úroveň služeb se ale podstatně zhoršuje. Mám dost nepříjemných zkušeností.

8.5.2016 v 20:12 | Karma: 34,10 | Přečteno: 2136x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Vrah hodil tělo ubodaného muže do žumpy, tam tlelo dva měsíce. Dostal 20 let

25. dubna 2024,  aktualizováno  12:44

Krajský soud v Ostravě poslal na dvacet let do vězení 62letého Karla Machalu za to, že předloni v...

Rakety ATACMS jsou stěžejní, ale Rusové se mohli připravit, míní analytici

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  12:42

Rakety dlouhého doletu ATACMS, které USA poskytly Ukrajině, by mohly oslabit ruskou logistiku a...

Prokletím očkování možná je, že chrání proti smrtelným chorobám, míní Válek

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  12:42

Přímý přenos V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. Jednou z cest, jak se proti nemoci chránit, je...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  12:41

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...